Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ «ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΙΛΚΙΣ»

Ύστερα από συνάντηση των ποντιακών συλλόγων Κιλκίς υπήρξε συμφωνία της πλειοψηφίας για την έκδοση του εντύπου «Καλεντάρι…»,έτσι ώστε να μπορέσει να χωρέσει τις πιο σημαντικές ή θεσμικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι σύλλογοι του Ν. Κιλκίς. Στόχοι της κίνησης αυτής είναι, να μπορέσει ο κάθε σύλλογος ξεχωριστά να γίνει γνωστός, καταρχήν σε όλο το νομό, γνωρίζοντας σε όλο το ενδιαφερόμενο κοινό τις εκδηλώσεις του αλλά και γενικότερα την δραστηριότητα του (τμήματα, άλλες δράσεις, διεύθυνση, τωρινό Δ.Σ., ωράριο λειτουργίας) και ότι άλλο πιστεύει ο κάθε σύλλογος ότι θα ήταν ενδιαφέρον να μάθει ο πολύς κόσμος.
Μία άλλη παράμετρος που επιτυγχάνεται είναι η από κοινού έγκαιρη οργάνωση των εκδηλώσεων που θα αναγραφούν στο «Καλεντάρι», δραστηριοποιώντας με επιτυχία τα άτομα που θα αναμιχθούν σ’ αυτές. Όσον αφορά το κοινό, θα μπορεί να γνωρίζει τις δραστηριότητες των ποντιακών συλλόγων με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μία εσωτερική κίνηση από τους ίδιους τους ανθρώπους του Νομού οι οποίοι θα γνωρίζουν πιο καλά τον τόπο τους και το ποντιακό δυναμικό του Νομού.
Διανέμοντας έντυπα στους Δήμους και τις Κοινότητες και στέλνοντας ο κάθε σύλλογος ξεχωριστά μαζί με την αλληλογραφία του το «Καλεντάρι», αμέσως δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθούν και να γνωρίσουν το Νομό περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιώντας έτσι το λεγόμενο «ποντιακό τουρισμό», δηλαδή τους ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν μία ποντιακή εκδήλωση με τη γνωριμία ενός τόπου. Κατ’ επέκταση μπορεί να το χρησιμοποιήσουν και οι Δήμοι σαν επιπλέον εργαλείο για την προσέλκυση κοινού.
Ζητούμενο αλλά και ευχής έργο είναι να δημιουργηθεί ένας καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός μεταξύ των συλλόγων από άποψη οργάνωσης και ποιότητας της εκδήλωσης, βάζοντας έτσι ακόμη πιο ψηλά τις προσδοκίες του κόσμου αλλά και των εμπλεκομένων στους συλλόγους ανθρώπων.
Στο τελείωμα αυτής της πρότασης, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι είναι πολύ θετικό σε δύσκολες περιόδους που διανύουμε, να μπορούμε να ενωνόμαστε και να συνεργαζόμαστε προσελκύοντας έτσι αρκετούς ανθρώπους γύρω από τους συλλόγους μας και πιστοποιώντας ότι μπορούμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο και να βοηθήσουμε ώστε να βγει κερδισμένος ηθικά και πολιτιστικά ο τόπος μας.
Στοιχεία που θα μπουν στη σελίδα του κάθε Συλλόγου.
  • Πλήρες όνομα, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνα, ώρες λειτουργίας, και δεύτερο ή τρίτο τηλ. για επικοινωνία και αν υπάρχει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email).
  • Μικρό ιστορικό του Συλλόγου περισσότερο με πρακτικές πληροφορίες όπως τι τμήματα έχει ποια η λειτουργία τους και ποιες εκδηλώσεις κάνει γενικότερα.
  • Τις θεσμικές ή τις πιο σημαντικές δράσεις, τις οποίες μπορεί να παρουσιάσει με λίγα λόγια. (μέχρι 3 εκδηλώσεις)
  • Η σελίδα αυτή θα μπορεί να περιέχει και μία ή δυο φωτογραφίες του Συλλόγου, το Έμβλημα ή το λάβαρο του.
Η κατάταξη αλλά και η παρουσίαση θα γίνεται αλφαβητικά με βάση το πλήρες, σύμφωνα με το καταστατικό, όνομα του κάθε συλλόγου.
Αμοιρίδης Νίκος (ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ)
Αντωνιάδης Σάββας (ΠΟΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΚΑΣ)
Ζηλελίδης Κωστ. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΕΡΣΟΥ)
Λαβασάς Θαν. (ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΚΙΛΚΙΣ ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ)
Σιδηρόπουλος Αρης (ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΡΣΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου